IKEA odhaľuje ikonický recept na mäsové guľky – a je to vlastne veľmi jednoduché!

 IKEA odhaľuje ikonický recept na mäsové guľky – a to's Actually Very Simple!

Každý to vie IKEA Fašírky sú jednou z najznámejších položiek v obchode a teraz si ich môžete pripraviť aj doma v karanténe!

Švédska nábytkárska spoločnosť odhalila recept online a je to vlastne veľmi jednoduchý. Celkovo je len šesť krokov.

„Zostať doma môže byť ťažké, ale chceme pomôcť, aby bol život každého o niečo jednoduchší a príjemnejší,“ povedal Lorena Lourido , country food manager v IKEA. “Bon appétit alebo, smaklig måltid, ako hovoríme vo Švédsku!”



Nemáte náladu na varenie, ale stále máte chuť na mäsové guľky z IKEA? Máte šťastie, pretože mrazené mäsové guľky si môžete objednať prostredníctvom webovej stránky obchodu. Vrece mäsových guľôčok s hmotnosťou 2,2 libry sa v súčasnosti predáva za 8,99 dolárov IKEA.com . Dokončiť objednávku!

Kliknite dovnútra pre celý recept na mäsové guľky...

Prečítajte si recept na mäsové guľky nižšie:

Zloženie: Mäsové guľky

  • 500 gramov (1,1 libry) mletého hovädzieho mäsa
  • 250 gramov (o niečo viac ako pol kila) mletého bravčového mäsa
  • 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 1 strúčik cesnaku (pretlačený alebo nasekaný)
  • 100 gramov (3,5 unce) strúhanky
  • 1 vajce
  • 5 polievkových lyžíc mlieka (plnotučné mlieko)
  • Veľkorysá soľ a korenie

Zloženie: Smotanová omáčka

  • Štipka oleja
  • 40 gramov (1,4 unce) masla
  • 40 gramov (1,4 unce) hladkej múky
  • 150 ml (5 tekutých uncí) zeleninového vývaru
  • 150 ml (5 tekutých uncí) hovädzieho vývaru
  • 150 ml (5 tekutých uncí) hustého dvojitého krému
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžička dijonskej horčice

Inštrukcie:

  • 1. Mäsové guľky : Skombinujte mleté ​​​​hovädzie a bravčové mäso a premiešajte prstami, aby sa rozbili hrudky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, strúhanku, vajíčko a premiešame. Pridajte mlieko a dobre dochuťte soľou a korením.
  • 2. Zo zmesi tvarujte malé okrúhle guľôčky. Položte na čistý tanier, prikryte a uložte na 2 hodiny do chladničky (pomôže im to držať tvar počas varenia).
  • 3. V panvici rozohrejeme olej na strednom ohni. Za tepla jemne pridajte fašírky a opečte zo všetkých strán.
  • 4. Keď zhnedne, pridajte do ohňovzdornej nádoby a prikryte. Vložte do horúcej rúry (350 stupňov Fahrenheita alebo 180 stupňov Celzia) a pečte ďalších 30 minút.
  • 5. Ikonická švédska smotanová omáčka : Na panvici rozpustíme 40 g masla. Primiešame 40 g hladkej múky a miešame 2 minúty. Pridajte 150 ml zeleninového vývaru a 150 ml hovädzieho vývaru a pokračujte v miešaní. Pridajte 150 ml dvojitej smotany, 2 ČL sójovej omáčky a 1 ČL dijonskej horčice. Priveďte do varu a nechajte omáčku zhustnúť.
  • 6. Keď budete pripravený k jedlu, podávajte s vašimi obľúbenými zemiakmi – buď smotanovou kašou alebo mini novými varenými zemiakmi. Užite si to!

Zverejnenie: Niektoré produkty na tejto stránke používajú pridružené odkazy a za akýkoľvek nákup uskutočnený prostredníctvom odkazov môžeme získať províziu.